13 gru 2013

Św. Mikołaj przekazał dla Was prezenty - konkurs

Święty Mikołaj przekazał dla Was gwiazdkowe prezenty w postaci dwóch zestawów lakierów ze świątecznej kolekcji Orly Naughty or Nice, zresztą mojej ulubionej kolekcji <3. 
Moją misją jest je Wam rozdać!


Aby wziąć udział należy:

* Być publicznym obserwatorem bloga eCosmetics i/lub fanpeg'a Antii || orlybeauty
* Odpowiedzieć na pytanie: Dlaczego strój Św.Mikołaja jest w kolorze czerwonym i który z zestawów chciałabyś od niego otrzymać Nr 1/ Nr 2 - możesz krótko uzasadnić, ale krótko ;)
Sama zastanawiam się nad tym pytaniem, więc może wspólnie uda nam się coś komicznego wymyślić. Liczę na Wasz dobry humor. Nie oczekuję wypracowania a odpowiedzi :)
* Konkurs można udostępniać wraz z obrazkiem na blogspot oraz tablicy facebook
* Należy napisać prawidłowo komentarz, który powinien być wypełniony według poniższego schematu:
Wzór komentarza:
Obserwuję: blog/fb jako (jeśli fb to imię i trzy pierwsze litery nazwiska)
Mail:
Udostępniłam/em: Tak lub Nie
Odpowiedź:

Niekompletne zgłoszenia nie będą brane pod uwagę!

 Regulamin:
  1. Konkurs organizowany jest przez blog ecosmetics i Helmark.
  2. Konkurs jest dla obserwatorów bloga ecosmetics .
  3. Czas trwania konkursu od 11 grudnia 2013 roku do 19 grudnia 2013 roku.
  4. Wybiorę dwie najlepsze odpowiedzi!
  5. Fundatorem dwóch zestawów lakierów jest Helmark .
  6. Wysyłka tylko na polskie adresy, którą pokrywam ja.
  7. Nagrody są nowe i nie podlegają reklamacji.
  8. Jedna osoba, jedno zgłoszenie.
  9. Osoby biorące udział, muszą mieć ukończone 18 lat lub posiadać zgodę rodziców
  10. Wyniki zostaną ogłoszone 20 grudnia 2013 roku na blogu ecosmetics .
  11. Udział nie podlega ustawie z dnia 29 lipca 1992r. o grach i zakładach wzajemnych (Dz.U. z 2004r. Nr 4, poz.27 z późn. zm.).
  12. Udział w konkursie jest równoznaczny z akceptacją regulaminu. 
  13. Odpowiedzi muszą być Twojego autorstwa i nie mogą być kopiowane z internetu. 

Czekam na Wasze odpowiedzi!
Gotowi? Czas start ...
 Powodzenia :)

antii

58 komentarzy:

  1. Mail: moniapyrkos@gmail.com
    Udostępniłam/em:Nie
    Odpowiedź: Myślę, że dlatego co by był widoczny i rozpoznawalny. No i by nikt go nie zauroczył, bo jak tylko by mu się coś stało to niestety nie miał by kto dzieciom przynosić prezentów:):)

    OdpowiedzUsuń
  2. Obserwuje : lacquer-maniacs
    Mail: lacquermaniacs@gmail.com
    Udostepnilam: tak, w pasku bocznym bloga www.lacquer-maniacs.blogspot.com
    Odpowiedz: no jak to dlaczego? Uwierz lub nie, ale pytalam świętego i odparl, ze czerwień jest tak jaskrawa, ze najlepiej odwraca uwagę od jego dużego brzucha! Ups, wygadalam sie...
    Wybieram zestaw nr 2. A dlaczego? Bo Mikołaj powiedział, że lepszy :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. P.S. w regulaminie powinnaś chyba zmienić daty:) październik już dawno za nami ;)

      Usuń
    2. No, chyba, że mamy czekać na wyniki do przyszłego roku:D

      Usuń
    3. sprawdzałam, czy czytacie regulamin :P

      Usuń
  3. Obserwuję: Extension beauty
    Mail: extensionbeauty@o2.pl
    Udostępniłam: tak, pasek boczny u mnie
    Odpowiedź: czerwony to kolor miłości, a przecież wszyscy kochamy Mikołaja za jego dobre serce! <3

    wybieram zestaw 2 :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Obserwuję jako Vashti
    mail : vashti.blog@gmail.com
    udostępniłam: nie

    Odpowiedź:

    Czerwony strój mikołaja ma takie samo zadanie jak światła w samochodzie. Mikołaj musi być widoczny, szczególnie gdy lata swymi saniami.( Dlatego też Rudolf, jego renifer ma czerwony nos, lepiej go tedy widać z oddali i nie powoduje wypadków:), poza tym czerwony kolor symbolizuje miłość a przecież w święta chodzi właśnie o miłość.
    Sumując czerwony strój zapewnia bezpieczeństwo na drodze i dobrze się kojarzy:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapomniałam dodać, wybieram zestaw numer 1.

      Usuń
  5. Obserwuję jako Daisy,
    Mail: dorota61@onet.pl
    Znów nie mogę dodać żadnego gadżetu, więc udostępniłam na FB
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=672647836102862&set=a.587746384593008.1073741826.100000729562884&type=1 jako: Dorota Kow
    Mikołaj ma czerwone ubranko, bo jak by nie było, pasuje do każdej brody. Czarnej czy białej, bo rudej nie widziałam, ale też by pewnie pasowało. No i czerwony kolor jest na znakach zakazu. Więc jak by doszło do bliskiego spotkania z samolotem czy wielkim ptaszyskiem, muszą wiedzieć kto ma pierwszeństwo. :D
    Jak mi się uda dodać ten cholerny gadżet, to pokażę banerek również na blogu. :)
    No i 18 lat skończyłam wieki temu. ;)))
    Pozdrawiam. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aj ta moja skleroza! Wybieram zestaw nr.1 :)

      Usuń
  6. obserwuje paradoxa raz
    mail iwonab53@gmail.com
    udostepniłam nie
    odp aby pasował to nosa renifera Rudolfa i łatwo go można bylo dostrzec w śniegu jak sieprzewróci pod ciężarem naszych prezentów
    zestaw 2

    OdpowiedzUsuń
  7. Obserwuję: blog/fb jako karcia2910/Karolina G
    Mail: goreckakara@gmail.com
    Udostępniłam/em: Tak na Fb
    Odpowiedź: Mikołaj, który wszedł do naszej tradycji świątecznej wywodzi się od św. Mikołaja biskupa Miry jego atrybutem były czerwone szaty oraz m.in. worek prezentów.
    Zestaw nr 2.

    OdpowiedzUsuń
  8. Obserwuję: blog/fb jako Anita Nails/ Anitka Kul.
    Mail: anita-tk2@wp.pl
    Udostępniłam/em: Tak na fb
    Odpowiedź: Strój Świętego Mikołaja jest czerwony dlatego, że piję Coca-Colę (hehe) zresztą też, stąd się wziął jego strój od reklamy Coca-Coli :) Dobrze, że jest taki bo czerwień to bardzo ciepły i świąteczny kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Obserwuję jako : Tamit24
    Mój mail: tamit.24@hotmail.com
    Udostepniłam: tak, https://www.facebook.com/FallInNailove/posts/252051544952237
    Odpowiedz: Tak naprawdę nikt o tym nie wie, ale strój Mikołaja jest biały tylko... zafarbował w praniu od czerwonej bielizny Pani Mikołaj. Rozkojarzona świąteczną gorączką wrzuciła go do pralki razem ze swoim ulubionym, czerwonym stanikiem, no i stało się! Ale Mikołaj nawet się nie wkurzył, bo czerwony to jego ulubiony kolor... haha!
    Wybieram zestaw nr 2., ponieważ Rudolf-renifer też go chce.

    OdpowiedzUsuń
  10. obserwuję jako: Marta Uch.
    mail: martauchtowr@gmail.com
    udostępniłam: tak/nie
    moja odpowiedź: według mnie Mikołaj ma strój w takim kolorze,ponieważ jest to kolor ciepły,rodzinny kojarzący się z miłością!Dlatego dzieciom ten odcień dobrze się kojarzy,dlatego zrobili mu taki kolor żeby dzieci się go nie bały :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapomniałam dodać,wybieram typowo świąteczny zestaw nr ! ! :)

      Usuń
  11. Obserwuję: blog Aktywna Mama oraz fb jako Małgorzata Justyna Skr
    Mail: mamakochakosmetyki@gmail.com
    Udostępniłam/em: Tak http://mamaaktywna.blogspot.com/ i na fb https://www.facebook.com/aktywnamama4?ref=tn_tnmn
    Odpowiedź: Mikołaj ma czerwony strój aby wszyscy zwracali na niego uwagę bo w zwykłym stroju czyje się niezauważalny i samotny :)

    Chciałabym otrzymać Zestaw Nr2 ponieważ jest w nim lakier w kolorze moich oczu :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Obserwuję: SkyBlueVelvet Nails i Aga Pla.
    Mail: skybluevelvet57@gmail.com
    Udostępniłam: https://www.facebook.com/skybluevelvetnailart/posts/678747735504028
    Odpowiedź: Św. Mikołaj nosi czerwienie, bo to Jego ulubiony kolor ! Po prostu! Prawda jest też taka, że w tym kolorze jest bardziej rozpoznawalny. Gdyby nosił jakieś szarobure wdzianko to by nikt nie zwrócił na niego uwagi, byłby brany za jakiegoś zwykłego, acz trochę tęgiego starszego pana, a tak od razu go poznajemy! Mój 7letni brat mówi, że św. Mikołaj bierze przykład od Zygzaka McQueena z Aut, bo ten też był czerwony i święty chce być chociaz trochę taki jak McQueen :P Wybieram zestaw 2, ponieważ zestaw kolorystyczny bardziej mi odpowiada :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Obserwuję: blog jako zaplatane siostry i fb jako Jolanta Her.
    Mail: zaplatane.siostry@gmail.com
    Udostępniłam/em: Nie
    Odpowiedź: Mikołaj ma czerwony strój, bo zawsze, ale to zawsze chciał być kameleonem, żeby go dzieci nie widziały. Niestety- zlewa się tylko z kolorem swojej twarzy!

    A, i wybieram zestaw nr 2, bo gdy przestawi się kolory, wychodzi flaga Francji, a francuskie jedzenie uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  14. Obserwuję blog jako: sarinacosmetics, lubię oba fanpage jako: Sarinacosmetics
    Mail: ewelina87tt@gmail.com
    Udostępniłam/em: Tak - https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=639116606132211&id=524030874307452
    Odpowiedź: To bardzo łatwe :) Mikołaj nosi czerwony strój, bo chce pasować do światecznych ust kobiet, które na ogól umalowane są czerwoną szminką :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wybieram zestaw nr 1, bo chcę pasować do stroju Mikołaja :)

      Usuń
  15. Obserwuję blog jako: Justyna Klimek
    Mail: justynka.gucwa@interia.pl
    Udostepniłam: Tak https://www.facebook.com/profile.php?id=100005635274351
    Odpowiedź: Mikołaj ma czerwony strój, ponieważ jego serduszko jest tak przepełnione miłością do dzieci, a jak wiadomo miłość kojarzy sie z czerwonym kolorem. I swoją miłość do dzieci okazuje nawet poprzez czerwony strój
    Wybieram zestaw nr 2

    OdpowiedzUsuń
  16. Obserwuję:fb:Marta Pią
    Mail:piontkowa@gmail,com
    Udostępniłam/em:Nie
    Odpowiedź: Strój Świętego Mikołaja jest czerwony z prostego powodu: czerwień to kolor uczuć. Prezenty dajemy bliskim, osobom, które są dla nas ważne i znaczą coś w naszym życiu. Poprzez mały podarek chcemy im pokazać, że są ważni i że Mikołaj o nich nie zapomniał :)
    Wybieram zestaw nr 1.

    OdpowiedzUsuń
  17. Obserwuję: Justine
    FB: Justyna Przybyszewska
    Mail: justyna.przybyszewska@gmail.com
    Udostępniłam/em: Tak (https://www.facebook.com/justyna.przybyszewska)
    Odpowiedź: Strój Świetego Mikołaja jest czerwony ponieważ od nadmiaru obowiązków zwiazanych z dostarczaniem prezentów... krew go zalewa! :D
    Wybieram zestaw nr 2, bo... jest ładny :p

    OdpowiedzUsuń
  18. Obserwuję: blog jako KamiluŚkaa
    Mail: kamiluskaa@interia.pl
    Udostępniłam/em: Nie
    Odpowiedź: Kiedyś naprawdę długo się nad tym zastanawiałam.. Zwłaszcza, kiedy byłam małą pyzatą dziewczynką. I do czego doszłam ..Najpierw myślałam, że ubiera się tak bo lubi M&M'sy tylko te bez orzeszka, później, że chce być modelem a przecież i Mikołaj ma prawo czuć się naprawdę sexy. Później pojawił się pomysł, że dziecko niezadowolone z prezentu ukręciło mu nosa, stał się czerwony a żeby nie było to podejrzane to i siebie ubrał na czerwono. W wieku dojrzewania doszłam do tego, że Mikołaj lubi być w centrum zainteresowania, zwłaszcza pań a wiadomo, że kobiety czerwień lubią. Jakiś czas później koncepcja się zmieniła i przyszło mi na myśl, że czerwony to u Mikołaja znak ostrzegawczy dla szybowców, pilotów, spadochroniarzy, czy chociażby kierowców, żeby widzieli go z daleka i nie doszło do kolizji a co gorsza wypadku. A do niedawna myślałam, że to tylko kwestia gustu i elegancji.. Teraz już sama nie wiem, chyba będę musiała się do niego wybrać i obgadać jeszcze inne sprawy, nie z kolorem związane :D
    Wybieram zestaw nr 2

    OdpowiedzUsuń
  19. Obserwuję: szczebrzeszynia
    Mail: szczebrzeszyniaATgmail.com
    Udostępniłam/em: Nie
    Odpowiedź: To proste, żeby pasował pod kolor lakieru do paznokci Śnieżynki!

    OdpowiedzUsuń
  20. Obserwuję: bognyprogram
    Mail: bodzia161@wp.pl
    udostępniłam: nie
    Odpowiedź: Kiedy Mikołaj był jeszcze świeżakiem wkładał eleganckie futro z białych norek. Skoro jego zaprzęg nie mógł mieć loga Mercedesa postanowił w ten sposób dodać renomy swojej fundacji. Niestety, kiedy zleciał z sań, renifery nawet nie zauważyły i postanowił się poprawić. Wiele lat bezowocnych poszukiwań (garnitur - za zimno), odwiedzin w sieciówkach (w Zarze znów nie było dużych rozmiarów), porad stylisty ('Czerń wyszczupla, kochaniutki') i węszenia na blogach modowych (za brzydkie nogi na szpilki z Deezee) postanowił się poddać. Rudolf nie znosił, gdy Mikołaj się smuci. Szturchnął go czule kopytkiem:
    -Wiesz, też nie miałem łatwo na początku tej roboty. Dopiero mój czerwony nos przykuł uwagę łowcy głów, gadał coś o charakterystycznej urodzie i Kate Moss, ale głównie chyba chodziło mu o to, że trzeba odnaleźć w sobie coś wyjątkowego, jak mój czerwony, świecący nos.
    - Rudolfie, jesteś genialny! Czerwień! Jesteś mistrzem PR! Przecież to będzie wyglądac genialnie pod jemiołą!
    I tak oto nasz dobroduszny święty stał się ikoną świątecznego stylu.

    OdpowiedzUsuń
  21. Obserwuję: Mada
    Mail: happynailsbymada@gmail.com
    Udostępniłam/em: Tak (FB Happy Nails)
    Odpowiedź:
    Cóż, nie może być niebieski bo nie byłoby go widać na niebie, biały też nie bo na śniegu by się zgubił, zielony to raczej też odpada bo to nie ta pora roku :P Pomarańczowe albo żółte to może mieć ewentualnie kąpielówki jak wypoczywa na wyspach bahama. pozostał tylko czerwony, kolor generalnie silnych uczuć. A Mikołaj przecież wywołuje tylko silne emocje :) Radość z fajnego prezentu, smutek, że jeszcze nie trafił do naszego domu albo złość bo przyniósł rózgę :P
    Kochany Św. Mikołaju, byłam w tym roku bardzo grzeczna i proszę cię o zestawy 2, bo tam jest kolor niebieski - mój ulubiony kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Mail: myrosesnails@gmail.com
    Udostępniłam/em: Tak https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=543963949028427&id=465935836831239
    Odpowiedź: A mi się wydaje, że Mikołaj ma czerwony strój bo to kolor miłości :) to właśnie w święta pragniemy spędzać czas z osobami które kochamy, obdarowywać je prezentami, jak również wyciągać rękę do innych, samotnych i opuszczonych. Takie gesty to oznaka tego uczucia.
    Wybieram zestaw nr 2: jego kolory bardziej mnie urzekają :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Obserwuję: blog/fb jako Dominika Pow
    Mail:mikusia19911@wp.pl
    Udostępniłam/em: Tak na fb
    Odpowiedź: Święty Mikołaj był księdzem, więc nosił biała albę, jednak jego gosposia wrzuciła do jednej pralki jego albę ze swoją bielizna no i wdzianko przefarbowało;)

    OdpowiedzUsuń
  24. Obserwuję: blog/fb jako Agnieszka Wer. i na FB i obserwuję
    Mail: coraz-mniej@o2.pl
    Udostępniłam/em: nie
    Odpowiedź: Z tego co ja się orientuję to strój mikołaja został wypromowany przez... Coca colę! To Twórca reklam tej firmy spopularyzował czerwony strój i czerwoną czapkę Mikołaja, która notabene jest najbardziej komercyjnym elementem bożego narodzenia. Moim zdaniem czerwień wiąże się z miłością, a że święta to miłość dlatego strój jest czerwony :) Koncernowi Coca coli udało się rozkochać w sobie ludzi, poprzez Mikołaja :D
    A ja bym chciała zestaw 2 ponieważ bardziej mnie się tam kolory podobają :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Obserwuję: blog jako Inanna
    Mail: nailitbyinannablog@gmail.com
    Udostępniłam: Tak - blog-roll po prawej stronie
    Odpowiedź: Aby wszyscy sądzili, że mają czerwone światło, a on bezkolizyjnie dojechał do nas z prezentami :-)
    Zestaw 1

    OdpowiedzUsuń
  26. Obserwuję: na blogu jako boombaloon., na facebooku jako Dorota Ada.
    Mail: dorota93_160@onet.eu
    Udostępniłam: nie
    Odpowiedź: Strój świętego jest w kolorze czerwonym, ponieważ praca Mikołaja w okresie świątecznej gorączki jest bardzo intensywna i rozgrzał się do czerwoności :D Nigdy też nie wiadomo, czy za brodą i pod strojem nie ukrywa się jednak gorrrrący przystojniak ;))
    wybieram zestaw numer 2, ponieważ na widok Halo i Miss Conduct ślinię się do monitora , odkąd je tylko ujrzałam! :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Obserwuję: Zu/Zuzia Pis...
    Mail: podczele3@wp.pl
    Udostępniłam: Tak (blog)
    Odpowiedź: strój świętego Mikołaja jest czerwony, bo Mikołaj jest daltonistą! przecież ubierając się, zakładał szare wdzianko, żeby nikt go nie rozpoznał i nie zwrócił na niego uwagi. szare, specjalnie po to, żeby nikt go nie widział na niebie, czy jak wchodzi przez komin... przecież wystarczy już, że jego sanie latają! Mikołaj po prostu chciał wtopić się w tłum, ale niestety... okazało się, że strój jest czerwony, ktoś go w nim kiedyś zobaczył no i tak już zostało ;) nie wypada teraz przecież kupować szarego stroju!

    i jak coś to wybieram zestaw numer 1, bo ja nie jestem daltonistką i widzę tam czerwień ;)

    OdpowiedzUsuń
  28. Obserwuję: blog/fb jako WalkingOnAir/Anna Kot...
    Mail: ankak1@poczta.onet.pl
    Udostępniłam: Nie
    Odpowiedź: Mikołaj ma czerwony strój, ponieważ czerwień kojarzy się z sercem, a serce z miłością. Mikołaj sprawiał prezenty dzieciom i dorosłym, lecz dzieci bywały bardzo nie ufne i bały się obcego człowieka z brodą. Dlatego też mikołaj wpadł na genialny pomysł, aby jego ubranie i jego postać kojarzyła się z czymś dobrym, kojarzyła się z miłością. Wybrał, więc kolor czerwony, a efekty tego koloru możemy obserwować co roku, widząc uśmiechnięte buzie najmłodszych na widok Mikołaja :)
    Zestaw nr 1

    OdpowiedzUsuń
  29. Obserwuję: blog/fb jako tina23232/Justyna Łach
    Mail: tina23232@wp.pl
    Udostępniłam/em: Tak https://www.facebook.com/profile.php?id=100003101190104
    Odpowiedź: Strój Mikołaja jest czerwony żeby nie można go było pomylić z nikim innym. Ze swoją długą brodą i czerwonym strojem przynosi nam ogrom radości. A poza tym musi się jakoś wyróżniać wśród śniegu jaki powinien nas teraz otaczać, tak moglibyśmy go nie poznać :)
    Zestaw nr 2 - Były by to pierwsze Orlątka w mojej kolekcji :)

    OdpowiedzUsuń
  30. Obserwuję: blog jako Patrycja P
    Mail: ziomalka@opoczta.pl
    Udostępniłam/em: nie
    Odpowiedź: Strój Mikołaja jest czerwony ;ponieważ... wypił za dużo Coca Coli! Pewnego razu gdy wracał do domu swymi saniami rozbił się przed fabrykom Coca Coli... i tak ni z tego ni z owego by dostać się do domu musiał popracować razem z producentami naszego kochanego napoju w czerwony stroju! Gdy uzbierał na sanie uznał że strój bardzo mu przypadł do gustu i chetnie go zachowa. Pewnie Coca Cola była zachwycona:D
    zestaw nr 1

    OdpowiedzUsuń
  31. Obserwuję: Milena M/ fb Milena Mn
    Mail: millena90m@gmail.com
    Udostępniłam/em: Nie
    Odpowiedź: Mikołaj jest patriotą i pochodzi z Polski a nie z Laponii, ale nikt o ty nie wie, oprócz Świętego i garstki wtajemniczonych. Stąd biało-czerwony strój ;]

    OdpowiedzUsuń
  32. Lubię na fb jako Elżbieta Z.
    Obserwuję jako elle
    A moja prywatna teza na temat outfitu Mikołaja jest taka, że musi być widoczny na wypadek, gdyby wypadł z sań i renifery musiały go szukać w zaspach śniegu. Czerwony kuper na pewno nie umknie ich ślepiom :D

    Wybieram zestaw 1 :)

    OdpowiedzUsuń
  33. Obserwuję: blog/fb jako kafetka
    Mail:anastazja1923@wp.pl
    Udostępniłam/em:Nie
    Odpowiedź: Dlaczego strój Św.Mikołaja jest w kolorze czerwonym?
    Wszyscy to wiedzą:)
    Po 1- czerwony jest mega sexi, a przecież Pani Mikołajowa musi mieć na czym "oko zawiesić"
    po 2- czerwony wyróżnia osobę Mikołaja z tłumu, bo przecież to nie jest byle kto
    po 3 - renifery mają ograniczoną widoczność kolorów, a do czerwonego się już przez te wszystkie lata przyzwyczaiły:)
    po 4 - czerwony oddaje wiernie temperamentność Mikołaja - przecież musi być w centrum zainteresowania ( a 6 grudnia to już szał go ogrania), a jak wiemy jest osobą żywiołową i energiczną...zawsze zdąży do każdego dojechać:)
    i
    ostatni podpunkt 5- jako nowinka z jego prywatnego życia czerwony kolor zawsze w praniu farbuje więc ...całość jego garderoby jest w tym kolorze:)
    zestaw 1 a co tam jak szaleć z czerwonym to szaleć:)
    anastazja1923@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  34. Obserwuję: blog jako Sabii
    Mail: isthemagic@gmail.com
    Udostępniłam/em: Tak
    Odpowiedź: Mikołaj ma czerwone wdzianko, żeby śnieg wśród którego mknie na saniach go uwydatniał bardziej.
    A zestaw wybieram 1 bo czerwienie coraz bardziej lubię.

    OdpowiedzUsuń
  35. Obserwuję: blog/fb jako Karo/Karolina Kwi.
    Mail: oczamikaroliny@poczta.fm
    Udostępniłam/em: Nie
    Odpowiedź: Czerwony to kolor miłości, którą dzielił się przed laty ten turecki biskup z ubogimi i potrzebującymi

    A wybieram zestaw 1 - bo też czerwony, a mimo wielu buteleczek lakierów, nie mam tego klasyka u siebie,

    OdpowiedzUsuń
  36. Obserwuje : Mavia
    Mail: madziia.w@gmail.com
    Udostepnilam: nie
    Odpowiedz: Cóż tu dużo mówić, czerwień została narzucona Świętemu przez Coca-Colę, i tak już musiało zostać, musiał się zgodzić :D. Jego brat chodził w zieleni, ale nie został tak bardzo popularny ponieważ odbierał dzieciom prezenty, zamiast im dawać :D. Czerwień od tamtej pory kojarzy się z prezentami i świętami, i to wszystko przez Mikołaja :)
    Wybieram zestaw nr 1. W końcu znajdują się tam czerwienie, prawda?:) Święty Mikołaj byłby dumny:) :D

    OdpowiedzUsuń
  37. Obserwuję: Chilli
    mail: meandmyendorphine@gmail.com
    Udostępniłam: nie
    Odpowiedź:

    No skoro już wszyscy muszą o tym wiedzieć, to ja Wam opowiem dlaczego Mikołaj ma czerwony strój :) dawno, dawno temu młody Miki, tak jak inne chłopaki z dzielni najchętniej nosił dres. Wiadomo, żeby zdobyć szacun na dzielni trzeba się jakoś wybić. Miki wiedział, że dokona tego albo przez materiał, albo przez kolor :) Ortalion Mikiego odrzucał od małego, więc trzeba było pokombinować z kolorem... Zielony? "Niee... Zaraz Green Peace się czepi, że aktywista..." Biały? "Kurna, matka na wizir nie wyrobi..." Fioletowy? "A co ja baba??" Różowy? "#$!!:>$!!# Gejoza!!..." Czarny? "Babcia będzie ględziła, że już po niej żałobę noszę..." F..ck! Nagle! "Mam!! Czerwony!! Czerwony, to kolor władzy! Czerwony jest seksi fleksi! Na czerwony lecą laski!" :D
    Od tamtej pory Miki nie rozstawał się z czerwonym dresem. Skończył szkołę, poszedł na studia, nauczył się języków, podjął pracę w korporacji, dobrze zarabiał, podróżował po świecie, istny hajlajf :) Tylko każdy krzywo na ten jego czerwony dres jakoś patrzył... Siedząc za biurkiem Miki z roku na rok ciągle czuł, że to wszystko to nie TO. Pewnego roku, przed samymi świętami dostał delegację, do Laponii. "No stary, mówię ci deadline, musisz tam polecieć, bo jak nie ty to kto?" Co robić, mus to mus. I Miki poleciał w czerwonym dresiku do tej Laponii. Na miejscu wysiadł z samolotu i oczom nie wierzy! Ile CZERWONYCH dresów! *.* "Jestem w domu" pomyślał. Napisał maila do korporacji, że ma w d...pie system, że odnalazł sens życia i że nie wraca! Never! "Jestem wolny, jestem szczęśliwy!" myślał nasz Miki, ale kasa szybko z konta wyparowywała. Więc Mikołaj musiał zakręcić się za robotą w Laponii. Pytał to tu, to tam, aż w końcu jedna laska dała mu namiar na fajny etat. Mikołaj poszedł, jedna rozmowa, druga rozmowa, jeden test, drugi test, test ze znajomości języków, test sprawności fizycznej, w końcu rozmowa z Naczelnym... Po tygodniu telefon: "Panie Mikołaju, witamy w drużynie. Dostanie Pan służbowy pojazd, ale jedno musimy zmienić- ubranie. Dres nie sprawdza się w kominach, poza tym wie Pan, dresscode... to stanowisko wymaga specyficznego stroju..." Dla Mikołaja nie był to już żaden problem. Na drugi dzień wskoczył w firmowy kubrak, wskoczył w firmowe sanie (pod maską nie byle co! Moc 9 reniferów latających, w tym jeden turbo jet, czerwononosy!! To jest bryka!) i podjechał do laski, co mu robotę sprzedała, a że była całkiem ładna, to się jej oświadczył :) Zamieszkali razem w służbowej chacie Mikołaja, a po kilku miesiącach wzięli ślub. Na następne święta Mikołajowa miała już pełne ręce roboty, bo Mikołaj tak się wczuł w swoją rolę, że coraz więcej zleceń napływało. Każdy pisał list i prosił tego pana w czerwonym ubraniu o prezent dla siebie. Z roku na rok, coraz więcej i więcej przychodziło listów i w każdym wzmianka o czerwonym ubraniu... Nie było więc nic dziwnego w tym, że pewnego dnia spece z Coca-Coli zapukali do Mikołajów z kontraktem w ręku :D Wtedy już nie było odwrotu, czerwone ubranie było znakiem tak charakterystycznym, że Mikołaj musiał być ubrany tylko na czerwono. To jego znak rozpoznawczy, tak jak logo na pierwszym czerwonym dresie Mikiego :)
    Wesołych Świąt :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ups, się rozpisałam :/
      Zestaw nr 2 :)

      Usuń
  38. Obserwuję: deedee_1
    Mail: marti8991@gmail.com
    Udostępniłam/em: Tak, https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1502327589991373&id=100006424398430
    Odpowiedź: Strój mikołaja jest czerwony, żeby tak bardzo nie odznaczał się od zarumienionej z zimna i wiatru twarzy Mikołaja i pomidorka, który dumnie udaje nosek.
    Wybieram zestaw nr 1

    OdpowiedzUsuń
  39. Obserwuję: blog/fb jako Yasinisi (FB chyba też, a jak nie to Marta Ś ;) )
    Mail: sniezynka7@gmail.com
    Udostępniłam/em: Tak https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=598987493489815&id=222481701140398
    Odpowiedź: A moje źródła twierdzą, że strój Mikołaja jest czerwony, bo na takim nie widać plam od barszczyku, który święty uwielbia i popija w saniach żeby mu zimno nie było podczas dłuuugich zimowych wypraw dookoła świata ;)
    No a jako, że w saniach trzęsie (wiem, bo sprawdzałam), to wypadki przy pracy są nieuniknione ;)
    Wybieram zestaw nr 2 :D

    OdpowiedzUsuń
  40. Obserwuję jako: Olaa

    Jestem święcie przekonana, że kolor ubrania Mikołaja bierze się z faktu, że tak pędzi z prezentami, że z tej prędkości rozgrzał się do czerwoności! W jedną noc obskoczyć taki kawał świata to nie lada wyczyn :)

    Wybieram zestaw nr 2, gdyż Agel eyes i Miss Conduct są na mojej wishliście od dawna <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Udostępniłam: https://www.facebook.com/WyznaniaLakieroholiczki/posts/522977857800801
      Mail: wyznanialakieroholiczki@gmail.com

      Usuń
  41. Obserwuję: Iga Chrząszcz (fb też)
    Mail: iga.chrzaszcz@gmail.com
    Udostępniłam/em: Nie
    Odpowiedź: Strój jest w kolorze czerwonym, by pasował do rumieńców: na buzi Mikołaja oraz Obdarowanych Dzieci i nie tylko

    Zestaw nr 2

    OdpowiedzUsuń
  42. Obserwuję: jako RedRouge, facebook: jako Red Rouge Nail Art
    Mail: nailartredrouge@gmail.com
    Udostępniłam/em: Tak - facebook: https://www.facebook.com/pages/Red-Rouge-Nail-Art/224899247654811
    Odpowiedź: Dlaczego Strój Świętego Mikołaja jest w kolorze czerwonym? - A dlaczego nie? ;) (pierwsze co mi przyszło do głowy więc dalej nie kombinuję^^), Zestaw nr 2 - też krótko, w tym roku lubię błysk i brokat :)

    OdpowiedzUsuń
  43. Mail: mroofaa@gmail.com
    Obserwuję: blog/fb jako Mroofa
    Udostępniłam: NIE
    Dlaczego strój Św.Mikołaja jest w kolorze czerwonym?
    Mikołaj wygląda jak wygląda dzięki Coca-Coli. Promując swój napój, który jest w barwach czerwono-białych użyli wizerunku staruszka w czerwono-białym wdzianku. Wizerunek jaki stworzyli spodobał się ludziom tak bardzo, że szybko wyparł dotychczasowego Mikołaja, który to był księdzem w białej szacie ze złotą laską.
    Wybieram zestaw Nr. 2, bo ma złoty lakier :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz, zapraszam ponownie :-)
Ps. MÓJ BLOG TO NIE MIEJSCE NA REKLAMĘ!

 
BLOG DESIGN BY Antiii